Відставка Авакова: чи може АП замінити керівництво МВС

Ігор Петренкоексперт МЦПД

Навряд чи фракція «Батьківщини» виступатиме за відставку Авакова. Навіть якщо вони не виступлять на його підтримку, то будуть лояльними.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи заяву представників фракції «Батьківщини» про відставку Арсена Авакова.

«По-перше, не варто списувати історії з тими зустрічами, які свого часу були з Тимошенко. По-друге, навряд чи «Батьківщині» зараз вигідно розігрувати відставку Авакова», – констатував політолог.

«Аваков є дуже впливовою людиною. Не його відставка є головною метою. Звільнення Авакова призведе до негативних наслідків. Та й питання в тому, на кого замінити. Хіба що це буде хтось із «Народного фронту», можливо, Турчинов. Але потрібно розуміти, що Аваков має депутатів у «Народному фронті», й не лиш тих, хто на нього орієнтуються. При цьому він має гроші, можливості, вплив на праворадикальні організації. Прибрати його не так уже й просто», – додав експерт.

Він зазначив, що добровільно Аваков точно не піде й відмовлятися від наявного ресурсу не буде.

Своєю чергою, уточнив політолог, АП питання ребром про його відставку поставити просто не може.

«Фактично, НФ і БПП не зможуть існувати один без одного. Такого роду тиск може запустити такі політичні процеси, що НФ взагалі вийде з коаліції. А це розвал уряду, дострокові вибори й усе те, що АП точно не потрібно. Так, там є конфлікт, вони можуть заважати один одному, але це завжди відбувається за умови збереження тієї політичної конструкції, що є сьогодні. Це вигідно обом сторонам», – резюмував Ігор Петренко.

Нагадаємо, що програма діяльності Кабміну зобов'язує Арсена Авакова завершити реформу МВС.

«Слово і Діло» зафіксувало 142 обіцянки Авакова. Загальний показник рівня його відповідальності – 46%. Докладніше про діяльність Міністерства внутрішніх справ – за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО