У Криму затримано близько півсотні учасників одиночних пікетів проти репресій татар

У Криму окупаційна влада затримала близько півсотні кримських татар, які вийшли з поодинокими пікетами проти репресій з боку РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, голова Меджлісу Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло».

«Відомо, що вже затримано близько півсотні учасників одиночних пікетів, прізвища 34 затриманих кримських татар вже встановлені», – написав Чубаров.

Всього, за його даними, на акції протесту проти репресій, фабрикації кримінальних справ, масових обшуків і арештів серед кримських татар вийшли близько ста чоловік. Більшість із них ставали з агітаційними плакатами вздовж автошляхів.

Чубаров зазначив, що кожен з тих, хто вийшов на одиночний пікет, усвідомлював ступінь небезпеки, якій піддає себе і своїх близьких, і висловив свою солідарність із ними.

Нагадаємо, 11 жовтня ФСБ Росії під приводом ліквідації осередку терористичної організації «Хізб-ут Тахрір» в Бахчисараї затримала дев'ятьох кримських татар.

Раніше Європарламент ухвалив резолюцію у справах кримськотатарських лідерів Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова, а також журналіста Миколи Семени, котра вимагає припинити репресії щодо лідерів корінного народу півострова та інших політичних заручників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО