Проблеми введення миротворців на Донбас: хто платитиме за утримання ОРДЛО?

Богдан Яременко

Враховуючи активність довкола введення миротворців на Донбас, до керівництва України, західних партнерів та інших дипломатів, які заходилися вести переговори щодо цієї ідеї, є багато питань.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Наприклад, навіть якщо припустити, що якось вдалося перехитрити чи присилити Путіна погодитися на розміщення миротворців не лише вздовж лінії фронту, але й на всій окупованій території ОРДЛО, і навіть на ділянці українсько-російського кордону, без відповіді залишається питання, коли це буде реалізовано й хто платитиме за утримання ОРДЛО?», – констатував експерт.

Росія навіть не визнає себе учасницею конфлікту, а відтак ще й перестає повністю контролювати ці території, тому не буде їх утримувати, додав фахівець.

При цьому, підкреслив дипломат, якщо розраховувати на світове співтовариство, то західні партнери вже й так оплачують місію ОБСЄ, тому навряд платитимуть ще й за миротворців ООН.

«Україна? Але яким чином, якщо ми не контролюємо ці території? Та й чи маємо на це гроші? «Л/ДНР»? З якої кишені? І хто погодиться визнати таким чином їхню суб'єктність?», – зазначив експерт.

За його словами, може вийти так, що спільними зусиллями РФ та Захід постараються, щоб це була Україна.

«І тут виникає наступне запитання: а як довго нам доведеться фінансувати терористів?», – резюмував Яременко.

Нагадаємо, постпред України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що участь у миротворчій місії представників Росії виключена.

Чому та як РФ може змінити статус агресора на миротворця, читайте в авторському матеріалі за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО