ВМС України випробують нову систему виявлення підводних човнів – відео

У дежконцерні «Укроборонпром» очікують проведення випробувань і прийняття на озброєння ВМС радиогидроакустические системи.

Про це повідомила прес-служба держконцерну, передає «Слово і Діло».

Нова система забезпечила виконання бойового завдання міжнародних навчань Sea Breeze - 2017, що пройшли в Одесі 10-22 липня.

Радіогідроакустичні буї розробки і виробництва ДП «Київський науково-дослідний інститут гідроприладів» в ході міжнародних навчань забезпечили виявлення умовного супротивника - турецького підводного човна S-349 «Батирай» і передачу даних про його місцезнаходження на флагманський корабель - фрегат «Гетьман Сагайдачний».

«Українські моряки більше години «вели» турецький підводний човен і контролювали її переміщення, що в реальних бойових умовах дозволяло гарантовано знищити супротивника», - підкреслюється в повідомленні.

За даними розробника, застосування в радиогидроакустические системі нових технологій дозволило істотно підвищити її основні характеристики, а також 10-кратно збільшити можливості корабля і посилити протичовновий компонент ВМС України.

Раніше експерт-міжнародник розповів «Слову і Ділу», чи варто побоюватися російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017».

Нагадаємо, Китай і Росія проведуть спільні навчання в Балтійському морі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО