СБУ заборонила використовувати поштові сервіси РФ під час реєстрації доменних імен

Служба безпеки України заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен.

Про це йдеться в листі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ на адресу Інтернет Асоціації України, повідомляє «Слово і Діло».

Як пояснюється в листі, зазначеним департаментом «відповідно до Закону України про« Службу безпеки України», проводяться заходи, спрямовані на забезпечення інформаційної безпеки держави».

«В ході здійснення комплексу зазначених заходів виявлено порушення вимог чинного законодавства з боку власників доменних імен в зоні« * ua »,« * укр »в т.ч. «Gov.ua». Зокрема, для управління доменними іменами використовуються поштові сервіси російських компаній «Яндекс» і «Mail.ru», щодо яких введено спеціальні обмеження відповідно до Указу Президента від 15.05.2017 №133 «Про Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - йдеться в документі.

Департамент просить «з метою недопущення нанесення шкоди інформаційної безпеки України, провести роз'яснювальну роботу з реєстраторами доменних імен про обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації і управлінні доменними іменами».

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму заявили, що повністю відмовилися від українського інтернету.

А СБУ підозрює одного з інтернет-провайдерів у створенні терористичної групи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО