Кличко просить Кабмін запровадити мораторій на припинення газопостачання в Києві

Київська влада звернулися до уряду з проханням ввести мораторій на припинення енергопостачання стратегічних об'єктів столиці.

Про це заявив глава КМДА Віталій Кличко, передає прес-служба мерії, пише «Слово і Дело».

«Я звернувся до уряду з тим, щоб негайно врегулювати ситуацію - доручити «Нафтогазу» відновити енергопостачання ТЕЦ. Поки держава не проведе взаєморозрахунки з тепло- і газопостачальними підприємствами, повинен бути встановлений мораторій на відключення від газопостачання об'єктів, що забезпечують жителів Києва необхідними комунальними послугами», - сказав Кличко.

Нагадаємо, 30 травня «Київтрансгаз» повністю зупинив газопостачання столичної ТЕЦ-6, яка забезпечує гарячою водою та опаленням (взимку) житлові масиви Оболонь, Троєщину, Райдужний і Воскресенський масиви. Причиною відключення стали борги держави і споживачів. Станом на 1 травня борг за теплоенергію склав майже 4,9 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що з 23 травня в Києві відключено гаряче водопостачання для частини споживачів в Голосіївському, Печерському, Солом'янському, Дарницькому та Шевченківському районах.

Нагадаємо, 24 травня 2016 року Кличко заявив про намір почати процес демонополізації ринку теплоенергетики в Києві. Для цього планується реанімувати роботу комунального підприємства «Київтеплоенерго». Подивимося, чи вдасться меру виконати свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО