Котельним «Київенерго» вимкнули газ через борги

Читать на русском
Компанія Київгаз обмежила газопостачання 40 котелень енергокомпанії Київенерго через борги за послуги розподілу газу.

Компанія «Київгаз» обмежила газопостачання 40 котелень енергокомпанії «Київенерго» через борги за послуги розподілу газу.

Про це йдеться Компанія «Київгаз» обмежила газопостачання 40 котелень енергокомпанії «Київенерго» через борги за послуги розподілу газу.

Про це йдеться в повідомленнях обох компаній, передає «Слово і Діло».

«Припинення газопостачання обумовлено заборгованістю «Київенерго» перед «Київгазом» за послуги транспортування газу. За попередніми даними, на 1 травня 2017 вона становить 199,2 млн гривень. Основною причиною зростання боргів за газ є збільшення заборгованості споживачів за теплову енергію, послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання», - йдеться в повідомленні «Київенерго».

За даними «Київенерго», відключені 40 котелень забезпечують в міжопалювальний сезон гарячою водою близько 225 будівель.

Станом на 1 квітня борг споживачів Києва за теплову енергію склав майже 5 млрд гривень. Частка боргу держави перевищила 1,4 млрд гривень, з них 1,2 млрд гривень - це некомпенсовані пільги і субсидії в сфері теплопостачання.

У той же час борг ПАТ «Київенерго» за спожитий газ протягом опалювального сезону збільшився на 3,1 млрд гривень і на 1 квітня склав 4,5 млрд гривень.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір демонополізувати ринок теплоенергетикиСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

«Київгаз» не міг і не може ігнорувати неспроможність «Київенерго» розраховуватися за отримані послуги. На сьогоднішній день застосування санкцій, передбачених чинними нормативно-правовими актами, що регулюють ці відносини, є вимушеним кроком, який має на меті забезпечити повноцінне і безперебійне функціонування «Київгазу», - йдеться в повідомленні газорозподільної компанії.

Раніше «Київенерго» погрожувало відключити від гарячого водопостачання майже весь лівий берег.

Раніше повідомлялося, що «Київенерго» припинило випробування тепломереж і частково відновило постачання гарячої води через низьку температуру повітря.

Нагадаємо, в лютому АМКУ оштрафував «Київенерго».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: