«Київтрансгаз» припинив газопостачання ТЕЦ, яка подає гарячу воду до кількох районів столиці

Читать на русском
Сьогодні Київтрансгаз повністю зупинив газопостачання столичної ТЕЦ-6, яка забезпечує теплоенергією Оболонь, Троєщину, Райдужний і Воскресенський масиви.

Сьогодні о 13:00 «Київтрансгаз» повністю зупинив газопостачання столичної ТЕЦ-6, яка забезпечує гарячою водою та опаленням (взимку) райони Оболонь, Троєщина, а також Райдужний і Воскресенський масиви.

Про це повідомили в прес-службі «Київенерго», передає «Слово і Діло».

Відключення гарячої води влітку: як шантажує «Київенерго» і чи підвищать ціни на воду для населенняЕксперт із питань енергетики пояснив, як «Київенерго» маніпулює на тарифній політиці та чому можливе підвищення ціни гарячої води.

«Всього в зоні теплопостачання ТЕЦ-6 перебуває 3 138 об'єктів, з них: 2 142 житлових будинків, 39 медичних установ, 164 дитсадків і 670 органів виконавчої влади», - уточнили в компанії.

Уточнюється, що причиною відключення стали борги держави і споживачів. Станом на 1 травня борг за теплоенергію склав майже 4,9 млрд грн.

«При цьому частка боргу держави становить близько 2 млрд гривень, з них 1,2 млрд грн - некомпенсовані пільги і субсидії в теплопостачанні, а 0,8 млрд грн - некомпенсированная різниця в тарифах за минулі роки. У той же час борг ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ для виробництва теплоенергії досяг на 1 травня 3,2 млрд грн. А борг за транспортування газу до ТЕЦ-6 перевищує 370 млн грн, 108 млн грн з яких - непрофінансовані державою пільги та субсидії», - йдеться в повідомленні.

23 травня повідомлялося, що в п'яти районах Києва відключили гарячу воду.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко ініціював звернення Київради до ВР про скасування постанови уряду щодо підвищення цін на газ для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: