Експерт: Трамп уже ухвалив рішення, які викличуть хвилю скандалів у світі та США

Володимир Воляполітичний експерт
Олександр Палійполітичний експерт
Петро Олещукполітичний експерт

Зараз можна сказати, що Трамп виконує ту частину обіцянок, які були озвучені до та після інавгурації: перенесення посольства в Ізраїлі, торгова угода, стіна на кордоні з Мексикою.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Воля, оцінюючи перші зовнішньополітичні кроки Дональда Трампа на посаді президента США.

«Ми бачимо, що Трамп діє так, як обіцяв, що викличе низку великих скандалів та протиріч у відносинах між США та світом, в тому числі й союзниками. Зокрема, проблема з будівництвом поселень в Єрусалимі погіршує відносини з Німеччиною й Францією. Торгово-економічна політика Трампа може загальмувати питання реалізації Брексіту урядом Британії. Щодо Сирії, то заявлені зони безпеки викличуть реакцію інших гравців сирійського конфлікту», – аналізує Воля.

Вже перші зовнішньополітичні кроки Трампа провокують хвилю скандалів у відносинах не лише з країнами ЄС, але й усередині США.

«США будуть зосереджені на своїх внутрішніх проблемах та питаннях», – підкреслив політолог.

Невідомо, які рішення ухвалить Трамп, зауважив політолог Олександр Палій, але слова американського посла в Україні Марі Йованович дуже правильні:

«Цього січня ухваліть рішення про подальші рішучі кроки. Заради майбутнього України й нашого спільного майбутнього як партнерів та друзів. Ухваліть рішення відкинути скептичний настрій і далі рухайтеся вперед».

«Спочатку було «Трамп ніколи не висунеться». Згодом – «Трамп ніколи не пройде праймеріз». Потім – «Трампа ніколи не оберуть», «Трамп не буде реалізовувати свої ідеї», «Трампа стримає партія чи вгамують через Конгрес». Визнаймо: запобіжники «від дурня» в цьому світі вже не працюють. І першим зі світових лідерів це збагнув Путін», – написав на своїй сторінці в Facebook політолог Петро Олещук.

Нагадаємо, Дональд Трамп підписав указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою, який уже розкритикував президент Мексики Енріке Пенья Ньєто.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО