У Держлісагентстві назвали відсоток лісистості України

Фактична лісистість в Україні становить 15,9%, в той час як за розрахунками вчених, оптимальна площа під лісові насадження в нашій країні становить 20%.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила тимчасовий виконувач обов'язків голови Держлісагентства Христина Юшкевич, передає «Слово і Діло».

«Фактична лісистість в Україні становить 15,9%, в той час як за розрахунками вчених, оптимальним показником для нашої держави є 20%. Однією з основних цілей розробки Національної лісової програми якраз і має бути підвищення цього показника», – пише вона.

На думку пані Юшкевич, відновлення та розширення площі лісових насаджень стане одним з основних завдань Держлісагентства в цьому та наступних роках.

Нагадаємо, що Державне агентство лісових ресурсів України ухвалило рішення обмежити поставки за кордон паливних дров довжиною два метри, що має суттєво зменшити вивезення лісу у вигляді дров за накладною.

Також Держлісагентство розробило законопроект, яким у тому числі пропонує збільшити максимальні штрафи за незаконну рубку лісу в 10 разів – до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 грн до 1700 грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО