Кількість безконтактних платежів зросте вдвічі в 2017 році

Банкіри очікують зростання безконтактних платежів у 2017 році вдвічі, хоча в поточному їх частка становить менш ніж 3% від загальної кількості транзакцій із картами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на FinClub.

«Наступного року можна очікувати двократний приріст за безконтактними платежами», – сказав начальник управління інноваційних технологій «Укргазбанку» Володимир Літошенко на круглому столі «Безконтактні платежі», організованому «Фінансовим клубом».

Сприяти розвитку contactless-транзакцій дозволить і проведення NFC-платежів за допомогою телефону.

«2017-2018 роки – перспектива використання телефонів для оплати», – вважає директор департаменту продуктів роздрібного бізнесу «Крісталбанку» Максим Андрієнко.

За його словами, на західних ринках відповідні сервіси вже запущені Apple, Android і Samsung Pay, що можуть з'явитися в Україні протягом наступних двох років.

«У цих сервісів велике майбутнє, вони безпечніші й прогресивніші, ніж платежі безконтактною карткою. Поява цих сервісів в Україні, а також впровадження таких з боку безпосередньо банків стане потужним імпульсом для розвитку інфраструктури безготівкових платежів», – прогнозує керівник управління інноваційних проектів банку «Кредит Дніпро» Сергій Сорокін.

Зростання відбудеться в першу чергу за рахунок розвитку інфраструктури – встановлення безконтактних терміналів.

Нагадаємо, що зростання кількості електронних платежів в Україні провокує розвиток фіктивних сайтів, що імітують роботу інтернет-ресурсів банків – фішинг набуває загрозливих масштабів.

Раніше НБУ розпочав новий проект переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт ISO 20022.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО