Данилюк домовився з ЄБРР про фінансову допомогу для «Ощадбанку»

Україна та Європейський банк реконструкції й розвитку підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким «Ощадбанк» отримає підтримку ЄБРР у ​​поліпшенні корпоративного управління.

Меморандум підписали міністр фінансів Олександр Данилюк, управляючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж і голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, передає «Слово і Діло».

Також був підписаний договір про долучення до програми сприяння торгівлі, який дозволяє «Ощадбанку» залучити від ЄБРР 50 млн євро на підтримку українського бізнесу.

«Наша головна мета – зробити держбанки ефективними та прозорими. Це означає кращі послуги для клієнтів, а також економію мільярдів гривень платників податків на щорічну докапіталізацію держбанків. Зекономлені кошти держава зможе направити на розвиток економіки», – зазначив під час підписання Олександр Данилюк.

Раніше повідомлялося про відсутність потенційних інвесторів, зацікавлених у входженні в капітал або купівлі державних банків.

Нагадаємо, що «Ощадбанк» має намір отримати від Російської Федерації компенсацію на суму понад $1 млрд.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО