Правда чи брехня: експерт розповів про прихованих адресатів листів Суркова

Олександр Радчукполітолог

Потрясінням цього тижня стало оприлюднення електронного листування помічника президента РФ Владислава Суркова. Суперечки про її достовірність тривають досі.

Таку думку в ексклюзивному матеріалі «Листи Суркова. Прихована суть чергового інформаційною витоку» спеціально для «Слова і Діла» висловив політичний експерт Олександр Радчук.

«Інтриги додає той факт, що достовірність частини інформації вже підтвердили деякі з адресатів листування. До того ж, самі обсяги листування, деякі деталі та розгалуженість оприлюднених матеріалів вказують на цілком високу ймовірність того джерела їх походження», – вважає експерт.

Однак, уточнив він, виникають питання: хто є справжнім адресатом та якого ефекту намагаються досягти хакери?

Проте достовірність інформації з поштової скриньки приймальні Суркова має певні серйозні ознаки. Її підтвердили, наприклад, експерти з Bellingcat.

«Інша обставина – величезний масив даних. Там міститься близько 1 ГБ переважно текстової інформації. Більшість документів, які були вилучені хакерами, стосуються не лише планів щодо України, а й безлічі «робочих» документів, таких як аналітичні довідки та різні моніторинги щодо Абхазії, Південної Осетії, Молдови. Зімітувати такий обсяг інформації було б украй важко та занадто витратно», – аналізує Радчук.

Оприлюднена інформація з листування Суркова – ще один доказ для світу про злочинні наміри Кремля щодо України та інших країн пострадянського регіону.

З іншого боку, на його думку, ця ситуація може бути банальним способом нейтралізації ймовірних політичних опонентів, оскільки є згадка про спроби РФ використовувати в своїх інтересах опозиціонерів влади Найєма, Лещенко, Заліщук та інших осіб.

«Ймовірно, що оприлюднення такої інформації незабаром може бути використане як своєрідний запобіжник для появи будь-якої нової опозиційної діяльності», – зазначив політолог.

В кожному разі очевидно, що злив даних не на жарт стурбував офіційний Кремль.

«Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков двічі заперечив причетність Владислава Суркова до скандальних листів», – підкреслив Радчук.

Дані свідчать про очевидне: Сурков відповідає за ідеологічну та політичну частину плану щодо дестабілізації ситуації в Україні та, безумовно, безпосередньо погоджував свої дії з першими особами Кремля.

Детальніше читайте в матеріалі «Листи Суркова. Прихована суть чергового інформаційного витоку».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО