Турчинов назвав два основні сценарії розвитку конфлікту на Донбасі

Росія вибере один із двох можливих сценаріїв продовження війни проти України: або продовження «гібридної» форми впливу, або розгортання повномасштабного військового вторгнення.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Намагаючись підкорити Україну як у найближчому майбутньому, так і в перспективі, може бути реалізований один із двох сценаріїв», – заявив він у п'ятницю під час презентації центру Інформування сектора безпеки та оборони.

Турчинов зазначив, що «найбільш небезпечним є військовий сценарій, а саме повномасштабна військова агресія, яка є найбільш проблемною й небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якої РФ готується».

Підтвердженням того є інформація про концентрацію підрозділів ЗС РФ біля кордонів з Україною та мілітаризація Криму.

«Другий сценарій є не менш небезпечним. Це сценарій так званий «гібридний», який на сьогодні залишається найбільш імовірним. Він передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі», – вважає секретар РНБО.

Цей сценарій не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних та нерегулярних підрозділів, а також підривну діяльність в іншій частині країни.

Нагадаємо, що в РФ уже давно прогнозують результат повномасштабної війни з Україною.

Як повідомлялося раніше, засновник приватного розвідувально-аналітичного агентства Stratfor Джордж Фрідман заявив, що на сході Європи може розпочатися нова війна за участю Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО