Зважений та щасливий: як виконує свої обіцянки Ігор Мосійчук?

15 березня Верховний суд України не зміг позбавити народного депутата України Ігоря Мосійчука депутатської недоторканності та подав запит про законність такого рішення до Конституційного суду. У зв'язку з цим Мосійчук може поки що спокійно виконувати свої депутатські обов'язки.

Чи зможе Мосійчук підвищити свій рейтинг відповідальності, чи провалить ще кілька обіцянок? Все залежить від нього. А «Слово і Діло» покаже, як нардеп виконував свої попередні обіцянки.

«Слово і Діло» наразі зареєструвало 79 обіцянок Ігоря Мосійчука, з яких 39% є невиконаними.

Пам'ятайте ажіотаж останніх тижнів навколо відставки Шокіна? А ось Ігор Мосійчук обіцяв зібрати 150 підписів за його відставку ще минулого літа. Щоправда, зібрав лише 112. Таким чином, обіцянка не виконана.

Того ж літа, 10 червня 2015 року, Мосійчук обіцяв «наступного тижня» ініціювати зміни до Кримінального кодексу про посилення покарання за пропаганду сексуальних збочень. Наближається вже наступне літо, а ініціатива Мосійчука так і залишилася невнесеною.

В серпні Мосійчук пообіцяв, що «РПЛ» ініціює ліквідацію Міністерства інформаційної політики України. Однак відповідна ініціатива ані Мосійчуком, ані іншими «радикалами» в Раді не зареєстрована.

Вже будучи заарештованим за підозрою у хабарництві, 17 жовтня того ж року Мосійчук пообіцяв протягом 5 днів оприлюднити на прес-конференції докази корупції, шантажу та інших правопорушень серед вищих посадових осіб держави, але обіцянку цю він провалив.

Чекають свого виконання ще 36 обіцянок Мосійчука, що становить 46% від загального числа обіцянок нардепа.

На цю мить чекають свого виконання, зокрема, такі обіцянки нардепа: домогтися покарання винних у Іловайській трагедії; надати докази того, що його зізнання в хабарництві було отримано шляхом тортур; винести питання про звільнення причетних до незаконного видобутку бурштину рівненських силовиків на засідання профільного комітету ВРУ.

Виконаних обіцянок у Мосійчука на сьогодні 12.

Основні його досягнення: повернення до держвласності Запорізького алюмінієвого комбінату, ухвалення закону «Про ринок природного газу» та скасування у 2015 році канікул для парламентарів.

Щоб ознайомитися з аналізом обіцянок колег Мосійчука Олега Ляшка та Андрія Лозового, достатньо клікнути на їхні прізвища.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО