Влада Києва заборонила проведення Маршу Рівності в метро

Читать на русском
Київська влада виступила проти проведення Маршу рівності в метро, ​​оскільки це об'єкт подвійного призначення та частина критичної інфраструктури.
фото news.liga.net

Столична влада не погоджувала проведення Маршу Рівності в метро. Організаторів попросили знайти іншу локацію.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Дотримання прав ЛГБТ: як змінювалася ситуація в УкраїніУкраїна знаходиться наприкінці європейського рейтингу за рівнем дотримання прав ЛГБТ. Як змінювалася ситуація – на інфографіці.

«З міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію. У разі проведення заходу відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів», – йдеться у повідомленні.

У КМДА зазначили, що правозахисні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Але не у київському метро.

«Київський метрополітен – об'єкт подвійного призначення та частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів та великий пасажиропотік», – пояснили в адміністрації.

Щоб не наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів, уникнути можливих провокацій, міська влада не може дозволити проведення Маршу Рівності в метро, ​​резюмували в КМДА.

Нагадаємо, від початку вторгнення рф Марш рівності в Києві не проводився. У 2021 році Марш рівності «КиївПрайд-2021» пройшов без суттєвих порушень громадського порядку. У 2019 році у Києві радикали напали на ЛГБТ-активістів, були постраждалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: