На ЛГБТ-марші в Одесі затримали 15 осіб

Читать на русском
ЛГБТ марш в Одесі. Поліція затримала 15 учасників мітингу, ще на 46 склала адмінпротоколи.
фото з відкритих джерел

Правоохоронці затримали 15 учасників бійки з поліцейськими під час ЛГБТ-прайду в Одесі, стосовно ще 46 осіб складено адміністративні матеріали.

Про це повідомляє пресслужба поліції Одеської області.

Щодо заступника мера Сум відкрили кримінальне провадження через висловлювання про ЛГБТЗаступник Сумського міського голови Максим Галицький на своїй сторінці в Facebook побажав членам ЛГБТ-спільноти повторити долю полонених концтаборів Другої світової війни.

«За результатами досудового розслідування в рамках проваджень в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу було затримано 15 осіб віком від 18-ти до 25-ти років. Вирішується питання про оголошення їм підозр та обрання запобіжного заходу. Відносно ще 46-ти осіб, серед яких 12-ть неповнолітніх, складено адміністративні матеріали за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - сказано в повідомленні.

У поліції зазначили, що батьки брали участь у бійці підлітків, також будуть притягнуті до відповідальності за ст. 184 (невиконання батьками або замінюють їх особами обов'язків по вихованню дітей) КУпАП.

Як відомо, «Марш рівності» в Одесі пройшов 28 серпня. Група противників акції після закінчення маршу напала на поліцейських із застосуванням сльозогінного газу. Постраждали 29 правоохоронців.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали іноземця, який влаштував провокацію під час підняття прапора.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: