Зеленський прибув із візитом до столиці Філіппін (доповнено)

Читать на русском
Володимир Зеленський прибув до Маніли, де зустрінеться з президентом Філіппін Фердинандом Маркосом.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 3 червня, прибув до столиці Філіппін Маніли, де має відбутися зустріч із колегою Фердинандом Маркосом-молодшим.

Про це повідомило філіппінське інформаційне агентство PNA.

Зазначається, що зустріч глав двох держав запланована на ранок понеділку. Вона відбудеться у резиденції лідера Філіппін.

Інші деталі зустрічі поки що невідомі.

Як відомо, це перший візит Зеленського до столиці Філіппін після обрання президентом.

«Вдячний Філіппінам за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за чітку позицію щодо агресії росії проти нашої країни, а також за підтримку важливих резолюцій ООН. Україна має намір відкрити посольство в Манілі цього року для зміцнення двосторонньої співпраці», – зазначив Зеленський.

Також відомо, що український лідер прилетів на Філіппіни із Сінгапуру, де брав участь у безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла». Там він провів низку зустрічей, зокрема з головою Пентагону Ллойдом Остіном, президентом Тимор-Лешті Жозе Мануелем Рамушем-Ортою та групою конгресменів із США. Крім того, він зустрівся з новообраним президентом Індонезії Прабово Субіанто.

Нагадаємо, на конференції у Сінгапурі Зеленський, серед іншого, відкинув «мирні» ідеї Китаю, та зазначив, що за підтримки Пекіна війна рф проти України триватиме довше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: