Боррель попередив про посилення інформаційних операцій рф проти ЄС напередодні виборів до Європарламенту

Читать на русском
Кремль посилив свої операції з маніпулювання інформацією на території країн Європейського Союзу напередодні виборів до Європарламенту.
Фото: europarl.europa.eu

Кремль посилив свої операції з маніпулювання інформацією на території країн Європейського Союзу напередодні виборів до Європарламенту.

Про це повідомив високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, його заява була опублікована на сайті дипломатичної служби блоку.

Вибори до Європарламенту-2024: як може змінитися розклад силНа інфографіці – як може змінитись склад Європейського парламенту після червневих виборів.

Він розповів, що росія активніше зайнялася розробкою «сайтів-двійників» – веб-ресурсів або онлайн-профілів, які видають себе за справжні агентства новин, але насправді є фейковими сайтами.

«Прокремлівські платформи не лише намагаються забруднити інформаційне середовище всередині Європейського Союзу, а й зганьбити репутацію ЄС на Близькому Сході, Західних Балканах, в Африці, Латинській Америці та Азії. Все це більш ніж на 20 мовах», – зазначив Боррель.

Він додав, що останнім часом Кремль просуває наклепницькі кампанії проти європейських політичних лідерів, які критикують путіна та росію. В якості прикладу політик навів нещодавні кампанії проти президента Франції Еммануеля Макрона та прем'єра Іспанії Педро Санчеса.

Щоб протистояти російським ІПСО, держави-члени ЄС запровадили спеціальні системи та ресурси, які дозволять зменшити вплив росії на проведення європейських виборів.

«Ми активізували нашу і без того тісну співпрацю між інститутами ЄС та державами-членами, щоб бути готовими до колективної відповіді, якщо це буде потрібно. Ми також працюємо разом із G7 та її Механізмом швидкого реагування, щоб зміцнити наш арсенал колективного захисту та реагування», – резюмував Боррель.

Нагадаємо, вибори до ЄП відбудуться з 6 по 9 червня у всіх країнах-членах ЄС. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан уже заявив, що має намір створити проросійську коаліцію у новому складі Європарламенту.

Після виборів зміниться керівник та склад Єврокомісії. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як довго керує Єврокомісією Урсула фон дер Ляйєн та хто займав цю посаду до неї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: