У Китаї пригрозили «запобігти» незалежності Тайваню

Читать на русском
У Китаї заявили, що перспектива мирного возз'єднання з Тайванем нібито дедалі більше підривається тайванськими сепаратистами та зовнішніми силами.
Фото: The Guardian

Міністр оборони Китаю Дун Цзюнь на форумі з безпеки «Діалог Шангрі-Ла» у Сінгапурі 2 червня заявив, що збройні сили КНР готові використовувати силу для запобігання незалежності Тайваню.

Про це повідомляють ABS News та Reuters.

Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року – BloombergУ США бачать ознаки підготовки Китаю до вторгнення на Тайвань. Це може статися вже до 2027 року.

Керівник оборонного відомства звинуватив правлячу в Тайвані Демократичну прогресивну партію у «сепаратизмі», «зраді» предків та китайської нації, а іноземні держави – у «втручанні у внутрішні справи» країни.

Дун Цзюнь пообіцяв, що Китай здійснить «рішучі дії, щоб обмежити незалежність Тайваню і зробити так, щоб подібна змова ніколи не вдалася».

Крім того, він назвав Тайвань «центром ключових проблем» для Китаю і пообіцяв «розчавити на шматки» того, хто наважиться відокремити Тайвань від Китаю.

«Народно-визвольна армія Китаю завжди була незламною і потужною силою, що захищає об'єднання батьківщини, і вона завжди діятиме рішуче і потужно, щоб присікти незалежність Тайваню і гарантувати, що він ніколи не матиме успіху у своїх спробах», – заявив Цзюнь.

Зауважимо, його заява пролунала за тиждень після військових навчань Китаю навколо Тайваню і попереджень про війну після інавгурації нового президента Лая Цінде.

На ці погрози відреагували в офісі президента Тайваню, заявивши, що Китай спотворив позицію тайванського уряду на форумі, куди Тайваню не дозволили направити своїх представників. Також уряд Тайваню висловив глибокий жаль з приводу провокаційних та ірраціональних висловлювань Дуна.

Нагадаємо, за даними американської розвідки, росія та Китай можуть співпрацювати у питанні вторгнення на Тайвань.

Також, як відомо, Китай періодично відновлює військову активність біля Тайваню.

Крім того, лідер КНР Сі Цзіньпін неодноразово заявляв, що Китай ніколи не відмовиться від права застосувати силу проти Тайваню, хоч і підтримує «мирне возз'єднання».

Напередодні міністр оборони США прокоментував ймовірність війни з Китаєм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: