Військові розповіли про ситуацію у Вовчанську

Читать на русском
Окупанти намагаються продовжувати штурмувати Вовчанськ, не залишають спроб закріпитися у місті піхотними підрозділами ЗСУ.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони України контролюють більшу частину Вовчанська. Але ворог не дає закріпитись у місті українській піхоті.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця підполковник Назар Волошин, передає Інтерфакс-Україна.

Україна має перспективи для нового контрнаступу: президент назвав умовиПрезидент України Володимир Зеленський заявив про перспективи ЗСУ для контрнаступу після стабілізації фронту, однак коли це може відбутися – невідомо.

За його словами, росіяни намагаються продовжувати штурмувати Вовчанськ, не залишаючи спроб закріпитися у місті піхотними підрозділами ЗСУ, щоб перевести все у вуличні бої.

_«Більшу частину міста контролюють українські Сили оборони. Наземні штурми загарбники поєднують з авіаційними ударами, щоб досягти успіху», – зазначив Волошин.

Він додав, що по Вовчанську ворог застосовує важкі вогнеметні системи ТОС-2 Солнцепек, завдає ударів по місту термобаричними боєприпасами та реактивними системами залпового вогню.

Спікер також нагадав, що росія продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілече-Липці та в районі Вовчанська.

«Підрозділи наших військ зміцнюють оборону і тримають російських загарбників під вогневим контролем. Ворог намагався просунутися у напрямку населеного пункту Липці, але був відкинутий», – розповів Волошин.

Нагадаємо, сьогодні головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що армія рф нарощує угруповання в Харківській області. Раніше повідомлялося, що росіяни застрягли у вуличних боях за Вовчанськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: