Ворог повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ і несе великі втрати – Сирський

Читать на русском
Окупаційна армія росії після низки незначних успіхів на півночі Харківської області повністю завʼязла у вуличних боях за Вовчанськ.
Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Окупаційна армія росії після низки незначних успіхів на півночі Харківської області повністю завʼязла у вуличних боях за Вовчанськ.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook.

Військові розповіли, чи фіксують підсилення армії рф на півночі ХарківщиниЗначного посилення угруповання військ росії на Харківському напрямку поки що не зафіксовано.

За даними українських військових, за підсумками своїх штурмів ворог зазнав дуже високих втрат серед особового складу.

«Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно. В районі Липців ворог також поніс істотні втрати, перейшов до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій наших військ», – розповів Сирський.

На Куп'янському напрямку окупанти, як і раніше, намагаються прорвати оборону ЗСУ та вийти до річки Оскіл.

Головком додав, що найскладніша ситуація зараз спостерігається на Покровському та Курахівському напрямках. Там ворог намагається прорвати оборону ЗСУ на вузькій ділянці фронту між населеними пунктами Старомихайлівка – Бердичі.

Нагадаємо, з 10 травня росіяни пішли у наступ на півночі Харківщини, в районі Вовчанська почалися запеклі бої. Станом на 20 травня Сили оборони контролювали 60% міста.

Раніше в ОВА повідомили, що у прикордонному Вовчанську залишилося близько 100 цивільних. Російські військові фактично взяли їх у полон і не дають евакуюватись.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: