Україна має перспективи для нового контрнаступу: президент назвав умови

Читать на русском
В України є перспективи для нового контрнаступу, однак наразі потрібно стабілізувати фронт та зупинити наступ окупантів.
president.gov.ua

В України є перспективи для нового контрнаступу, однак наразі потрібно стабілізувати фронт та зупинити наступ окупантів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський інтерв'ю AFP.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Він заявив, що наразі українським силам потрібно зупинити дії ворога на фронті, аби мати відповідну укомплектованість бригад, щоб розраховувати на наступні контрнаступальні кроки.

«Є перспективи. Для цього треба передусім стабілізувати ситуацію на фронті. Зараз вона нестабільна. Зараз їх черга. Їх треба зупинити. Ми їх зупинимо, і потім треба мати відповідну укомплектованість бригад, щоб розраховувати на наступні кроки, контрнаступальні тощо», – заявив Зеленський.

Президент не відповів на запитання чи буде контрнаступ ЗСУ у 2025 році, заявивши, що знає термін, проте повідомляти цього не може.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни писали, що ЗСУ зможуть найближчими місяцям стабілізувати лінію фронту та розпочати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024-го або на початку 2025 року.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомляв, що після отримання військової допомоги США на суму понад 60 мільярдів доларів Україна спробує розпочати новий контрнаступ у 2025 році, щоб утримати росію від отримання додаткових переваг цьогоріч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: