Ситуація в енергосистемі покращилась – Укренерго

Читать на русском
Ситуація в енергосистемі покращилась завдяки активній роботі сонячних електростанцій. На сьогодні лімітів не прогнозується.
Фото: Pixabay

У середу в Україні не прогнозується відключення електроенергії для промислових та побутових споживачів. Ситуація в енергосистемі покращала на тлі сонячної погоди.

Про це повідомило Укренерго 29 травня.

«Сьогодні застосування лімітів споживання електроенергії для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України не прогнозується», – йдеться у повідомленні.

Причина – активна робота сонячних електростанцій та збільшення обсягів виробництва атомних станцій після виходу із планового ремонту двох блоків.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 18 821 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1700 МВт.

Нагадаємо, цієї весни росіяни кілька разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Спочатку енергетикам довелося запровадити графіки відключень для промисловості, а згодом і для населення.

У Кабміні пообіцяли, що будуть «справедливі відключення світла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: