В Укренерго відповіли, від чого залежить тривалість відключень світла в різних областях

Читать на русском
В областях України справді можуть діяти різні інтервали відключень світла. Це пов'язано з кількістю об'єктів критичної інфраструктури.
Фото: РБК-Україна

В областях України справді можуть діяти різні інтервали відключень світла. Це пов'язано з тим, що кожен регіон має різну кількість об'єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомила компанія Укренерго у відповідь на запит РБК-Україна.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

Там розповіли, що компанія щодобово подає в обленерго граничні обсяги споживання, за які в умовах дефіциту виходити не можна.

«Відповідно, якщо обленерго вкладається у ліміт – графіки не діють. Якщо не вкладаються – діють графіки погодинних відключень», – заявили в Укренерго.

Зазначається, що в областях, де багато критичної чи військово-оборонної інфраструктури, яку не можна відключати, графіки для населення та бізнесу «будуть більшими, ніж для областей, де критичної інфраструктури менше».

Нагадаємо, сьогодні з 11 до 17 години українцям у всіх областях світло відключати не будуть. Після цього графіки застосовуватимуть для всіх споживачів.

Відомо також, що міністерство енергетики вже проводить розрахунки нового можливого тарифу на електроенергію для населення. Обіцяють, що він буде «посильним».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: