Дунайське пароплавство: ексдепутату Одеської облради не скасували підозру

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для задоволення скарги захисника підозрюваного ексдепутата на підозру.
фото: odessa.online

Вищий антикорупційний суд не скасував повідомлення про підозру, яке оголосили колишньому депутату Одеської обласної ради від забороненої партії «Опозиційна платформа-За життя» Віктору Баранському у справі про заволодіння 32 суднами ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Таке рішення 26 квітня ухвалив суд, яке 21 травня залишила без змін Апеляційна палата ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 26 квітня антикорупційний суд відмовився скасувати підозру Баранському. Його захисник подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 26 квітня 2024 року залишити без змін. Ухвала суду набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Раніше Апеляційна палата дозволила провести заочне розслідування стосовно ексдепутата Одеської облради Віктора Баранського.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім депутатам Одеської обласної ради, колишньому голові «Дунайського пароплавства» та іншим у заволодінні 32 суднами. За даними слідства, у серпні 2017 року двоє депутатів Одеської облради організували схему заволодіння ліхтерами УДП, з яких планували побудувати більші за розміром та місткістю баржі для використання у власних комерційних цілях. Для реалізації схеми вони залучили трьох фізичних осіб та тодішнього керівника УДП, який уклав з підконтрольною депутатам компанією договори про передачу для фрахту 18 ліхтерів вартістю близько 44,3 млн грн. Коли ж у директора ПрАТ сплив термін трудового контракту, організатори схеми ввели в оману нове керівництво та уклали додаткові угоди про передачу ще 14 ліхтерів на суму 38,35 млн грн.

Надалі 32 ліхтери перегнали до Туреччини, де їх розібрали та побудували з них 12 барж більшої місткості. Після цього організатори злочину відбуксирували їх в Україну та оформили на підконтрольні компанії. В межах розслідування НАБУ і САП відшукали новозбудовані баржі та забезпечили їх передачу в Національного агентства з розшуку та менеджменту активами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: