Норвегія оголосила про визнання Палестинської держави

Читать на русском
Норвегія визнала палестинські території як незалежну державу, про це оголосив прем'єр країни. Рішення набуде чинності з 28 травня.
wikimedia.org

Прем'єр-міністр Норвегії Гар Стере оголосив про визнання Палестини як держави. Рішення набуде чинності з 28 травня.

Його заяву на пресконференції цитує NRK.

Студентський пропалестинський рух: географія протестівБільш ніж у двох десятках країн світу відбуваються протести пропалестинських студентів. Більше – на інфографіці.

Прем'єр зазначив, що Палестинську державу необхідно визнати для встановлення миру на Близькому Сході.

«Коли ми визнаємо Палестину, ми зможемо більш рішуче заохочувати інші країни підтримувати будівництво Палестинської держави, і ми зможемо притягнути Палестинську державу до відповідальності», – сказав Стере.

Зазначимо, за інформацією ЗМІ, сьогодні про аналогічне рішення оголосить Ірландія. Крім того, таку пропозицію до парламенту Іспанії має намір внести прем'єр-міністр Педро Санчес. У відповідь Міністерство закордонних справ Ізраїлю доручило негайно відкликати послів із Ірландії та Норвегії для консультацій.

Нагадаємо, у квітні США заблокували резолюцію Ради Безпеки ООН про визнання Палестинської держави та надання їй повноправного членства в організації.

10 травня Генеральна асамблея ООН проголосувала за резолюцію, в якій визнає право палестинців на повноправне членство в організації, і закликала Раду безпеки ще раз розглянути це питання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: