Прем’єр Ізраїлю виключив можливість створення палестинської держави

Читать на русском
Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль досягне повної перемоги та виступив проти створення незалежної палестинської держави.
Фото: Ronen Zvulun / Pool Photo via AP

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що не піде ні на які компроміси щодо безпеки його країни. Він наголосив, що Сектор Гази після знищення ХАМАС залишиться під контролем Ізраїлю.

Про це повідомляє Times of Israel.

Ізраїльський прем'єр підкреслив, що після перемоги Ізраїлю, «у Газі не буде жодної організації, яка фінансувала б тероризм, навчала б тероризму або вселяла б у нас жах».

Під повною перемогою Нетаньяху розуміє знищення ХАМАС і повернення ізраїльських заручників, що залишилися, що, за його словами, може зайняти ще багато місяців.

Нетаньягу зажадав, щоб Газа була демілітаризована під повним контролем безпеки з боку Ізраїлю.

«Я не піду на компроміс щодо повного контролю ізраїльської безпеки над усією територією на захід від Йордану. Як прем'єр-міністр, я твердо стояв на цій позиції всупереч сильному міжнародному та внутрішньому тиску», – заявив він, повторюючи позицію, яка поставила його в розріз із бажанням Вашингтона побачити рух до палестинської держави після війни в Газі.

Нагадаємо, в Ізраїлі відбулися масові протести із вимогою відставки Нетаньягу.

Незадовго до цього Байден та Нетаньягу обговорили сценарії створення палестинської держави.

Раніше Нетаньяху заявив, що Ізраїль продовжуватиме війну, доки не знищить ХАМАС.

Також Нетаньяху повідомив про розширення зони бойових дій у секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: