Антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу нардепа Лабазюка

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура закінчила досудове розслідування зверненням до суду з обвинувальним актом стосовно члена парламенту.
Сергій Лабазюкфото: uk.wikipedia.org

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата та його спільника про дачу хабара колишньому віцепрем'єр-міністру з відновлення України Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму.

Про це повідомляє прес-служба САП.

В органі не вказують прізвища фігурантів, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про нардепа Сергія Лабазюка та директора приватної компанії «Ю Ар Ді» Дениса Назімова.

«21 травня 2024 року прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного нардепа та його спільника, яких викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України. Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту нардепа Лабазюка. Альтернативою йому визначили 40,26 млн грн застави. Ці кошти внесли і політик вийшов з-під варти під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу посадовців. За версією слідства, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: