Хотіла зірвати постачання техніки ЗСУ: затримано ще одну російську інформаторку

Читать на русском
У Запоріжжі жінка відстежувала рухомі склади, що перевозили важке озброєння. Дані передавала до рф.
фото СБУ

Співробітники СБУ затримали у Запоріжжі інформаторку російської ФСБ. Жінка збирала інформацію про військові ешелони та передавала її росіянам.

Про це повідомила пресслужба СБУ 21 травня.

Шпигував для ФСБ: суд виніс вирок російському агенту з МиколаєваЖителя Миколаївської області, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до тюремного терміну.

Зазначається, що шпигунка відслідковувала інтенсивність руху та орієнтовну кількість військових ешелонів ЗСУ, що прямують у напрямку передової. Особливу увагу жінка звертала на рухомі склади, що перевозили важке озброєння. Серед завдань було встановлення геолокацій ремонтних баз Сил оборони поблизу залізничних станцій.

Розвіддані були потрібні окупантам для планування бойових операцій на передовій та підготовці повітряних ударів по об'єктах ЗСУ та Укрзалізниці.

Для виконання завдання інформаторка ФСБ пішки обходила місцевість біля залізничних колій, де спостерігала за трафіком та фіксувала координати можливих ремонтних баз ЗСУ.

Отримані дані вона відображала у вигляді міток на картах Google з докладним описом.

СБУ викрила зловмисницю ще на початковому етапі її злочинної діяльності. Фігурантку затримали.

За даними слідства, окупанти залучили жінку до співпраці у дистанційному режимі. У поле зору ФСБ вона потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах.

Затриманій повідомили про підозру за несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ по можливості їх ідентифікації на місцевості.

Фігурантка перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було затримано агентку росії, яка коригувала удари ворога по Харківщині. Також у Дніпрі затримали коригувальника російських ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: