Замах на голову Херсонської ОВА: стали відомі подробиці затримання агента росіян

Читать на русском
СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на керівництво Херсонської облдержадміністрації.
фото СБУ

СБУ затримала агента росіян, який наводив російські дрони на локації сил оборони та керівництва Херсонської обладміністрації і, зокрема, готував замах голову ОВА.

Про це у вівторок, 16 квітня, повідомила пресслужба СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Повідомляється, що чоловік під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об'єктами у Херсонській області. Для збору розвідданих російський агент видавав себе за водія таксі та їздив містом у власному авто, в якому встановив прихований відеореєстратор.

Крім того, він намагався отримувати потрібні йому відомості, заводячи різні розмови зі своїми пасажирами.

Отриману інформацію зрадник передавав своїм російським кураторам для підготовки прицільних ударів по місту із застосуванням артилерії та дронів-камікадзе.

Під час розслідування СБУ дізналася про причетність фігуранта до спроб замаху на керівника Херсонської ОВА.

«Встановлено, що саме за координатами та «підказками» агента окупанти намагались поцілити по автомобілю посадовця російським FPV-дроном. Безпілотник був оснащений пострілом до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7, що мав підірвати транспортний засіб, в якому перебував посадовець», – йдеться у повідомленні.

Дрон було нейтралізовано, а причетного до замаху 55-річного місцевого жителя затримано.

Зраднику оголошено про підозру у пособництві державі-агресору. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що СБУ запобігла замаху на голову Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, який організував місцевий житель разом зі спецслужбами рф.

Сам Прокудін прокоментував спробу замаху ворога на нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: