Аварійні відключення світла у Києві можуть повернути протягом дня – Yasno

Читать на русском
Якщо ситуація в енергосистемі протягом дня змінюватиметься, аварійні відключення можуть повернутися, зокрема й для Києва.
pmg.ua

У Києві сьогодні вранці аварійні відключення світла відчули приблизно 10% мешканців. Після 9 ранку їх було скасовано, але енергетики не виключають, що відключення сьогодні можуть запровадити знову. Все залежатиме від ситуації в енергосистемі.

Про це повідомив генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко в ефірі телемарафону 15 травня.

В «Укренерго» назвали причину повернення аварійних відключень світла в УкраїніНаразі не вистачає потужності українських електростанцій, щоб покрити споживання. Імпорту із сусідніх країн теж не вистачає.

Він нагадав, що вчора ввечері та сьогодні вранці екстрені відключення запроваджувалися для населення, зокрема й для мешканців Києва. За його словами, у столиці відключення світла відчули близько 10% мешканців.

«Обмеження аварійні для населення скасовано, але для промисловості вони залишаються на весь день. Звісно, якщо ситуація протягом дня змінюватиметься, то аварійні відключення можуть повернутися», – заявив гендиректор Yasno.

В свою чергу Укренерго також попереджає, що у вечірні години пік з 18:00 до 23:00 можуть вводитися аварійні відключення електрики для побутових та промислових споживачів по всій Україні.

Нагадаємо, ввечері 14 травня та вранці 15 травня в Україні запроваджували екстрені відключення світла для населення.

В Укренерго назвали причину повернення аварійних відключень – зростання споживання на тлі похолодання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: