Апеляційна палата розгляне скаргу на вирок колишньому слідчому СБУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила скаргу на обвинувальний вирок колишньому працівнику української спецслужби.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне вирок, яким засудили до 9 років позбавлення волі колишнього старшого слідчого в особливо важливих справах управління Служби безпеки України в Одеській області Сергія Глівінського за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Глівінського винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням 9 років ув'язнення. Захисник обвинуваченого та сам Глівінський подали апеляційні скарги.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами захисника обвинуваченого (Глівінського – ред.) та обвинуваченого на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 березня 2024 року у кримінальному провадженні. Надіслати учасникам апеляційного провадження копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, копії апеляційних скарг, інформацію про їх права та обов'язки, встановивши строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційні скарги, до 23 травня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу ексслідчого СБУ Сергія Глівінського. За даними слідства, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБУ, в межах розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина США, вимагав та одержав від останнього неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом'якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: