У росії заявили, що вважатимуть винищувачі F-16 для України носіями ядерної зброї

Читать на русском
Росія сприйматиме винищувачі F-16, які будуть передані Україні, як носії ядерної зброї. Про це йдеться у заяві МЗС країни-окупанта.
Фото: defensie.nl

Росія сприйматиме винищувачі F-16, які будуть передані Україні, як носії ядерної зброї.

Про це йдеться у заяві, опублікованій МЗС країни-окупанта.

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

Там стверджують, що ці літаки відносяться до платформ подвійного оснащення – неядерного та ядерного. Також у ворожому МЗС заявили, що F-16 довгі роки «становили основу авіапарку, який бере участь у спільних ядерних місіях НАТО».

«Безвідносно того, в якій саме модифікації поставлятимуться ці літаки, ми сприйматимемо їх носіями ядерної зброї», – зазначено у заяві.

Наголошується також, що Кремль розглядатиме передачу Україні літаків F-16 «як цілеспрямовану провокацію» з боку США та НАТО.

Нагадаємо, глава Пентагону заявив, що Україна отримає винищувачі F-16 разом із навченими українськими пілотами. Також одразу з літаками прибуде і обслуговуючий до них персонал. Перші F-16 можуть з'явитись в Україні ще до початку літа.

У Повітряних силах ЗСУ вже розповіли, як Україна захищатиме F-16 від російських повітряних атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: