У Повітряних силах відповіли, чи зможуть F-16 одразу виконати бойовий виліт у день прибуття

Читать на русском
Спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш пояснив, що враховуватимуть військові для бойових вильотів винищувачів.
Фото: detector.media

Прибуття літаків F-16 в Україну не означатиме, що вони першого ж дня вирушать на бойовий виліт. Військові враховуватимуть загальну ситуацію.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 2 травня.

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

За його словами, коли багатоцільові винищувачі зайдуть до України, це не означає, що першого дня відбудеться бойовий виліт. Військові аналізуватимуть оперативну обстановку та ситуацію на фронті.

«До того ж, ще готується зараз наша інфраструктура, щоб прийняти ці літаки, поставити їх на правильне обслуговування. І, звичайно, це низка різних суміжних заходів, які необхідно вжити, щоб ці літаки могли ефективно виконувати свої завдання», – пояснив спікер Повітряних сил.

Також він закликав українців запасти терпінням щодо термінів прибуття літаків.

«Так, вже у публічному просторі є низка інформації, що вони нібито з'являться у червні. Однак ми чекаємо вже безпосередньо офіційно, коли вони зайдуть, і лише тоді ми зможемо повідомити, що ці літаки вже перебувають на озброєнні у Повітряних силах», – сказав він.

Нагадаємо, глава Пентагону заявив, що перші винищувачі F-16 почнуть прибувати до України цього року разом із навченими українськими пілотами. Також одразу з літаками прибуде і обслуговуючий до них персонал.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати перші винищувачі F-16 у червні.

У Повітряних силах розповіли, як Україна захищатиме F-16.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: