У США підтвердили використання армією рф хімічної зброї в Україні

Читать на русском
Держдеп США підтвердив, що окупаційні війська рф застосували проти Сил оборони України заборонену хімічну речовину хлорпікрин.
Фото: Мілітарний

Сполучені Штати звинуватили росію у використанні забороненої хімічної речовини хлорпікрин проти України.

Про це йдеться у повідомленні Держдепартаменту США про запровадження нових санкцій щодо рф.

У ЗСУ підрахували, скільки разів росіяни застосовували хімічну зброю з початку війниЗ початку вторгнення окупанти здійснили 815 хімічних атак. За останній час кількість таких атак значно збільшилася.

«Відповідно до Закону про заборону хімічної зброї, Державний департамент США визнав, що росія застосувала хімічну речовину хлорпікрин проти українських військ у порушення Конвенції про заборону хімічної зброї», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Варто уточнити, що хлорпікрин – це сльозогінний та задушливий газ, який активно застосовувався під час Першої світової війни. Хлорпікринові боєприпаси в росії офіційно вважаються знищеними.

Також зазначається, що застосування таких хімічних речовин «не є поодиноким випадком і, ймовірно, обумовлено прагненням військ рф витіснити ЗСУ з укріплених позицій і досягти тактичних переваг на полі бою».

У зв'язку з цим Держдеп США наклав санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міноборони рф, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї. Під санкції також потрапили чотири компанії, причетні до програми хімічної зброї рф.

Нагадаємо, 1 травня міністерство фінансів США оголосило про санкції щодо майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу росії та допомагають їй ухилятися від обмежень.

Раніше про використання російськими окупантами боєприпасів з отруйною речовиною хлорпікрин заявили українські військові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: