Окупанти активно застосовують на фронті боєприпаси з отруйною речовиною – Лиховій

Читать на русском
Російські військові збільшили кількість використання на фронті боєприпасів з отруйною речовиною. Їх застосовують, коли не можуть узяти українські окопи.
Українська правда

Російські окупанти почали активніше застосовувати боєприпаси з отруйною речовиною. Їх застосовують, коли не можуть узяти українські окопи.

Про це спікер оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій повідомив в ефірі телемарафону.

У ЗСУ розповіли, скільки хімічних атак здійснила росія з початку вторгненняСилами оборони зафіксовано 626 фактів застосування російською федерацією боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. З них лише за січень поточного року 51 випадок.

Згідно зі словами Лиховія, за останній тиждень росіяни майже пів сотні разів робили скиди із безпілотників, прив'язавши гранати з отруйною речовиною типу хлорпікрин.

Зазначається, що майже всі ці застосування були в смузі оборони на Запорізькому напрямку.

«Тільки за вчорашню добу зафіксовано 15 таких скидів боєприпасів і майже всі вони в смузі оборони на Запорізькому напрямку. Коли ворог не може взяти наші окопи класичним ударом артилерійським або FPV-дронами, він тоді застосовує такий сльозогінний газ», – розповів він.

Він додав, що ворог підвищує інтенсивність обстрілів і штурмових дій у всій зоні ОСУВ «Таврія». Найгарячішим зараз є Новопавлівський напрямок.

«Там було 30 ворожих атак за добу, а на Авдіївському напрямку за вчора відбито 16 атак. На Оріхівському напрямку в Запорізькій області відбито 8 атак противника», – зазначив Лиховій.

Нагадаємо, окупаційна армія рф віднедавна почала застосовувати проти українських воїнів новий вид гранат з отруйним газом РГ-Во.

Раніше у ЗСУ розповіли, скільки хімічних атак здійснила росія з початку вторгнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: