Затримано хакерів, які створили фейкові акаунти Буданова та Малюка

Читать на русском
Проросійські хакери створили фейкові акаунти та координували свої дії з представниками російської розвідки.
фото СБУ

У Києві СБУ затримала проросійських хакерів, які створили фейкові облікові записи керівників українських спецслужб – голови ГУР та Служби безпеки.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 30 квітня.

Хакери ГУР зламали сервери Міноборони росії та отримали доступ до секретних документівХакери Головного управління розвідки зламали сервер Міністерства оборони рф та отримали доступ до даних, які допоможуть встановити повну будову системи російського відомства.

Повідомляється, що Служба безпеки ліквідувала у Києві ботоферми, які проводили інформаційні диверсії на користь російської розвідки.

Затримано двох організаторів, які масово поширювали дезінформацію про війну в Україні та намагалися штучно дискредитувати Сили оборони. Для цього створювали фейкові акаунти в соцмережах та месенджерах, зокрема від імені голови Служби безпеки та начальника ГУР МО.

Видимість фейкових сторінок створювалася шляхом репостів офіційних повідомлень від СБУ та ГУР, а в особистих повідомленнях зловмисники виманювали у людей гроші та пропонували свою «допомогу».

Також вони реєстрували фейкові сторінки українців з різних регіонів як у Facebook, Twitter, Instagram та Tik-Tok, так і в російських Однокласниках та Вконтакті. Потужності ботоферми дозволяли її організаторам щодня генерувати понад 1 тисячу фейкових облікових записів.

Хакери координували свої дії з представниками російської розвідки, від яких отримували вказівки щодо проведення підривної діяльності.

Під час обшуків у зловмисників вилучили незареєстровану вогнепальну зброю з боєприпасами до неї та бойові гранати.

Обом хакерам повідомили про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.

Вони під вартою, їм загрожує до семи років ув'язнення.

Нагадаємо, у квітні українські хакери знищили сервери важливого об'єкту критичної інфраструктури Москви. Також повідомлялося, що хакери знищили важливий для російського ВПК дата-центр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: