В енергосистемі покращилася ситуація, але ввечері можливий дефіцит енергії – Укренерго

Читать на русском
Споживання електрики продовжує знижуватись через потепління, проте ввечері в енергосистемі зберігається дефіцит, тому споживати електроенергію потрібно економно.
фото Міненерго

Україна вперше за останні тижні не залучала аварійну допомогу від енергосистем Європи. Ситуація з електрикою покращилася на тлі потепління. Але увечері ще можливий дефіцит.

Про це повідомила пресслужба Міненерго у вівторок, 30 квітня.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Аварійна допомога із сусідніх країн не залучалася», – йдеться у повідомленні.

Крім того, через сонячну погоду та відповідно активне вироблення електроенергії сонячними електростанціями в ранкові години обмежувалося виробництво з відновлюваних джерел енергії.

Водночас, за даними Укренерго, у вечірній час все ще спостерігається дефіцит в енергосистемі. Тому українцям потрібно економно споживати електроенергію.

Зараз в енергосистемі є лише мережні обмеження через пошкодження обладнання магістральних мереж російськими дронами та ракетами.

Такі обмеження продовжують діяти на Харківщині, де знеструмлено близько 204 тисяч побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.

Нагадаємо, вчора в енергосистемі зберігався дефіцит енергії в окремі години. У Міненерго заявили, що тотального блекауту в Україні поки що не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: