Кубраков повідомив про створення плану відновлення енергосистеми Харкова і області

Читать на русском
Влада розробила план дій, який дозволить відновити подачу електрики побутовим та комерційним споживачам у Харкові та області.
Фото: РБК-Україна

Міністерство інфраструктури спільно з місцевою владою розробило план дій, який дозволить відновити подачу електрики побутовим та комерційним споживачам у Харкові та області.

Про це розповів глава міністерства Олександр Кубраков на зустрічі, присвяченій ситуації з енергопостачанням у регіоні.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

За його словами, план передбачає децентралізацію енерго- та теплогенеруючих потужностей.

«У регіоні вже встановлені і працюють 6 когенераційних установок, потрібно встановити додаткові. Також опрацьовуємо альтернативну мережу – газотурбінні електростанції та мобільні котельні. Розуміємо потребу та необхідну потужність», – сказав Кубраков.

Глава Мінінфраструктури додав, що Україна розраховує у цьому питанні на фінансову допомогу з боку партнерів.

Нагадаємо, росіяни вже кілька тижнів посилено атакують Харків та область ракетами, дронами та боєприпасами. Після масованих атак в області зруйновано та пошкоджено багато енергооб'єктів, у Харкові та найближчих громадах діють погодинні графіки відключень світла.

Раніше Кабмін ухвалив рішення знизити податкове навантаження на підприємців, які продовжують працювати у Харківській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: