У Міненерго розповіли, як підвищення тарифу на світло впливає на енергосистему України

Читать на русском
Ймовірне підвищення тарифу пов'язане зі складною ситуацією в енергосистемі через постійні атаки росіян на енергооб'єкти.
Слово і Діло

Минулорічне підвищення тарифу на електроенергію для населення дозволило збалансувати енергосистему в Україні та провести необхідні ремонти об'єктів.

Про це заступник міністра енергетики Микола Колісник розповідає в ефірі телемарафону.

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

Як відомо, ймовірне підвищення тарифу пов'язане зі складною ситуацією в енергосистемі через постійні атаки росіян на енергооб'єкти.

«Хочеться зазначити, що те незначне підняття тарифу, яке відбулось у 2023 році додало системі 3 ГВт, які дали можливість безпечно та стало пройти опалювальний сезон», - сказав він.

При цьому, серед причин, які дали змогу зекономити такий об’єм електроенергії, представник відомства назвав не тільки той фактор, що населення почало ощадливо використовувати електроенергію через зростання вартості.

«Це совокупність дій. Перш за все була змога збалансувати економічно суб’єктів ринку електричної енергії, за рахунок чого в них була фінансова спроможність здійснити заходи щодо відбудови, підготовки до опалювального сезону, провести належним чином ремонту кампанію, зокрема ремонт пошкодженого обладнання від попередніх обстрілів. Таким чином кількість обладнання, яке було готове до опалювального сезону було додатково 3 ГВт, які давали змогу збалансувати систему між попитом та проппозицією», - підкреслив Колісник.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 26 квітня ухвалив рішення зберегти тариф на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн за кіловат.

Раніше в Міненерго заявляли, що вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів у зв'язку з недавніми атаками росії.

На інфографіці «Слово і діло» – які об'єкти електрогенерації атакували росіяни останнім часом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: