Розблокування кордону з Польщею: Сольський анонсував нові переговори щодо робрти агросекторів

Читать на русском
Українсько-польський кордон розблокований, але переговори щодо співробітництва агросекторів двох країн ще триватимуть улітку.
фото telegraf.com.ua

Після зняття блокади з усіх КПП Польща та Україна все одно вестимуть переговори щодо транзиту сільгосппродукції, щоб контролювати ситуацію.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Як змінювалися обсяги торгівлі України та ПольщіПольща є другим найбільшим у світі торговим партнером України. Як змінювалися обсяги експорту та імпорту – на інфографіці.

Він підтвердив, що всі пункти пропуску на українсько-польському кордоні розблоковані.

«Висловлюємо вдячність польському Міністерству за конструктивну роботу з розблокування кордону. А також галузевим асоціаціям обох країн. Переговори, які тривали, були нелегкими, але головне, що ми маємо результат», – процитувала міністра пресслужба Мінагрополітики.

Згідно з повідомленням, переговори між міністерствами та асоціаціями продовжаться. Сторони домовилися щомісяця обмінюватися цифрами транзиту сільгосппродукції, щоб контролювати ситуацію.

Наступна зустріч аграрних міністрів України та Польщі запланована на 7 травня. На ній обговорюватимуться умови співпраці агросекторів двох країн цього літа.

Нагадаємо, сьогодні вранці у ДПСУ повідомили, що польські фермери розблокували контрольно-пропускний пункт Рава-Руська – Гребінне на кордоні з Польщею для руху вантажівок. Це був останній заблокований КПП.

Тиждень тому було розблоковано для фур найбільший пункт пропуску – Ягодин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: