Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною

Читать на русском
Польські фермери розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною, але вантажівки з зерном погодилися пропускати лише транзитом.
фото ДПСУ

Польські фермери сьогодні розблокували контрольно-пропускний пункт Рава-Руська – Гребінне на кордоні з Польщею для руху вантажівок. Це був останній заблокований КПП.

Про це повідомила Держприкордонслужба України у понеділок, 29 квітня.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

«За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні після 10:00 (за київським часом) польські фермери припинили дії з блокування руху вантажним транспортним засобам перед пунктом пропуску «Гребенне – Рава-Руська»», – йдеться у повідомленні.

Оформлення та пропуск через кордон вантажівок у двох напрямках проводиться у звичайному режимі.

У той же час, за наявною інформацією ДПСУ, на в'їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які везуть зерно. Цей вид вантажу може їхати територією Польщі виключно в режимі транзиту.

У Держприкордонслужбі додали, що зараз з боку Польщі скупчення вантажівок не спостерігається, на виїзд з України фури рухаються за «е-чергою».

Таким чином, польські фермери розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Нагадаємо, польські фермери з лютого блокували КПП на українському кордоні. Вони протестували проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз із Україною ще на рік, а також проти «зеленого курсу» ЄС.

Навесні поступово блокаду знімали з КПП, тиждень тому було розблоковано для фур найбільший пункт пропуску – Ягодин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: