У Словаччині без підтримки уряду зібрали вже майже 4 мільйони євро для України

Читать на русском
За 12 днів ініціативі длля України вдалося зібрати 3 873 032 євро, кошти надали понад 60 тисяч донорів.
ІлюстративнеФото: images.wsj.net

Громадяни Словаччини всупереч уряду Роберта Фіцо, який не підтримує Україну зброєю, зібрали вже майже 4 мільйони євро на закупівлю снарядів для України.

Про це повідомляє «Українська правда», з посиланням на сайт ініціативи громадян зі збору коштів.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, за 12 днів ініціативі вдалося зібрати 3 873 032 євро, кошти надали понад 60 тисяч донорів.

Водночас, в описі збору сказано, що першою метою є 250 тисяч євро з подальшим сподіванням поступово вийти на 1 мільйон євро.

«Уряд Чехії нещодавно запустив глобальну ініціативу щодо закупівлі необхідної амуніції для України. До нього вже приєдналося понад двадцять країн. На жаль, Словаччини серед них досі немає. Уряд Словацької Республіки та прем'єр-міністр Фіцо відмовилися приєднатися до ініціативи. Було б прикро, якби так і залишилося. Ми відмовляємося прийняти відмову в допомозі постраждалому війною сусіду», – йдеться в описі ініціативи.

Згідно зі словами співорганізаторки кампанії Зузани Іжакової, збір буде безстроковим, а отримані кошти підуть на чеську програму з купівлі боєприпасів, перші поставки за якою в Україну очікуються в червні.

Нагадаємо, жителі Словаччини лише за шість днів добровільно пожертвували понад 3 мільйони євро на чеську ініціативу, в рамках якої для українських військових закуплять снаряди.

Також стало відомо, Чехія вже законтрактувала перші 180 тисяч снарядів для України. При цьому у самій Чехії зібрали гроші на півмільйона снарядів для ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: