Коаліцію з протиповітряної оборони України поповнила Норвегія

Читать на русском
Норвегія приєдналася до коаліції з протиповітряної оборони України, яка була створена цього року.
фото Asgeir Spange Brekke, MoD

Норвегія приєдналася до коаліції з протиповітряної оборони України від атак рф. Країна вже є членом морської коаліції та коаліції F-16.

Про це повідомила пресслужба уряду Норвегії.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

«Норвегія приєднується до угоди про наміри щодо підтримки України в галузі протиповітряної оборони від літаків та ракет. Протиповітряна оборона є одним із напрямків, якому приділяється особлива увага серед країн, які надають військову підтримку Україні», – йдеться у повідомленні.

Міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам заявив, що для Осло цілком природно бути частиною такої коаліції з протиповітряної оборони.

Він зазначив, що «норвезький NASAMS щодня робить свій внесок у порятунок українських життів та захист критично важливої інфраструктури».

Нагадаємо, від початку вторгнення росії було створено кілька коаліцій для надання військової підтримки Україні. На чому зосереджена кожна коаліція та які країни в них входять – на інфографіці «Слово і діло».

Ми також підрахували, з якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: