Кулеба вважає, що відновлення допомоги з боку США буде недостатньо для перемоги над росією

Читать на русском
Союзники мають посилити підтримку України, оскільки однієї лише допомоги від США буде недостатньо для перемоги над росією.
Фото: PAP

Союзники мають посилити підтримку України, оскільки однієї лише допомоги від США буде недостатньо для перемоги над росією.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у коментарі The Guardian.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

«Жоден окремий пакет не може зупинити росіян. Що зупинить росіян – це об'єднаний фронт усієї України та всіх її партнерів», – заявив Кулеба.

Він закликав партнерів збільшити виробництво озброєнь, як це зробила Україна, оскільки зараз росія випускає приблизно вдесятеро більше снарядів, тоді як Україні не вистачає засобів ППО.

«Коли я бачу, чого досягла росія у розвитку оборонно-промислової бази за два роки війни і чого досяг Захід, я думаю, що з боку Заходу щось не так. Захід має усвідомити, що ера миру в Європі закінчилася», – вважає Кулеба.

Глава української дипломатії також спрогнозував, що пік військово-промислового виробництва союзників та України настане не раніше кінця 2024 року. При цьому Київ припускає продовження бойових дій і у 2025 році.

Нагадаємо, сьогодні президент США Джо Байден підписав законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95,3 млрд доларів. Очікується, що США найближчим часом розпочнуть процедуру постачання військової допомоги в Україну.

Учора також стало відомо, що уряд Великої Британії має намір перевести оборонно-промисловий комплекс країни у воєнний режим. Одним із головних пріоритетів країни в оборонній сфері стане виробництво снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: