Зеленський подякував Сенату США за схвалення «життєво необхідної» допомоги Україні

Читать на русском
Володимир Зеленський подякував Сенату США, американцям та Джо Байдену за підтримку та схвалення фінансування Україні.
AFP via Getty Images

Президент Володимир Зеленський подякував американському Сенату, який цієї ночі ухвалив законопроєкт про фінансування для України. Допомогу президент назвав «життєво необхідною».

Пост опублікований у його Telegram-каналі.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

Зеленський подякував лідеру більшості Чаку Шумеру, лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу і всім сенаторам, які голосували.

«Це голосування зміцнює роль Америки як маяка демократії та лідера вільного світу. Я також вдячний усім американцям, які продовжують підтримувати Україну та усвідомлюють, що історичне значення цього законопроекту виходить за межі політики. Я так само ціную підтримку президента Байдена і з нетерпінням очікую на швидке підписання законопроекту та надання наступного пакету військової допомоги, що відповідатиме рішучості, яку я завжди відчуваю в наших переговорах», – написав глава держави.

Нагадаємо, Сенат Конгресу США ухвалив законопроєкти про допомогу Україні, а також Ізраїлю та Тайваню. Президент Джо Байден обіцяв підписати їх уже сьогодні, 24 квітня.

У Білому домі заявили, що одразу збираються виділити пакети допомоги для задоволення негайних оборонних потреб ЗСУ, а потім зосередяться на забезпеченні довгострокової підтримки.

За інформацією ЗМІ, вартість нового пакету допомоги США становитиме мільярд доларів. Американські чиновники за умов анонімності розповіли, що туди увійде.

При цьому Штати заздалегідь перекинули до країн Європи частину озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: