НАБУ оголосило в розшук підозрюваного у справі «воровського общака»

Читать на русском
У Національному бюро вирішили оголосити в розшук одного з фігурантів заволодіння грошовими коштами, переданим в управління АРМА.
фото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Ігоря Короля, якого підозрюють у заволодінні 400 тисячами доларів «воровського общака», переданих в управління Національному агентству з розшуку та менеджменту активів.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні, а саме Ігоря Короля за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, 27 липня 2021 року Державно бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора повідомило про підозру посадовцям АРМА у заволодінні 400 тис. дол. Зокрема, підозру одержав тимчасовий виконувач обов'язків голови АРМА Віталій Сигидин, його заступник Володимир Павленко, начальник управління даної установи Вахтанг Бочорішвілі, адвокати Денис Сердюк і Оксана Сєрокурова, а також фізична особа Ігор Король.

Ці кошти були передані в управління АРМА в межах кримінального провадження. Однак, за версією слідства, на підставі підроблених судових рішень, гроші безпідставно перераховували на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного відношення. Потім ці гроші нібито розподілялись між учасниками групи.

Нагадаємо, суд відсторонив від посад керівництво АРМА Сигидина та Павленка. Також їм обрали запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. Замість підозрюваного керівника Нацагентства Кабінет міністрів України призначив тимчасового голову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: