Антикорупційний суд змінив запобіжний захід ексзаступнику голови АРМА

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу експосадовцю Агентства.
Володимир Павленко

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід з домашнього арешту на заставу колишньому заступнику голови Національного агентства з розшуку та менеджменту активів Володимиру Павленку, якого підозрюють у заволодінні 400 тисячами доларів, переданих в управління установи.

Таке рішення 2 лютого ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Павленку визначали запобіжним заходом нічний домашній арешт. Утім у зв'язку з закінченням максимального його строку в півроку детектив НАБУ попросив змінити захід на 744 300 грн застави з обов'язками. Втім суддя задовольнив клопотання частково, визначивши ексзаступнику голови АРМА меншу заставу.

«Клопотання детектива про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо підозрюваного (Володимира Павленка – ред.) – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 125 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 310 125 грн», – ідеться в рішенні.

Також на Павленка поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними, а також іншими особами у цьому ж кримінальному провадженні, здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, 27 липня Державно бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора повідомило про підозру посадовцям АРМА у заволодінні 400 тис. дол. Зокрема, підозру одержав тимчасовий виконувач обов'язків голови АРМА Віталій Сигидин, його заступник Володимир Павленко, начальник управління даної установи Вахтанг Бочорішвілі, адвокати Денис Сердюк і Оксана Сєрокурова, а також фізична особа Ігор Король.

Ці кошти були передані в управління АРМА в межах кримінального провадження. Однак, за версією слідства, на підставі підроблених судових рішень, гроші безпідставно перераховували на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного відношення. Потім ці гроші нібито розподілялись між учасниками групи.

Нагадаємо, суд відсторонив від посад керівництво АРМА Сигидина та Павленка. Також їм обрали запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. Замість підозрюваного керівника Нацагентства Кабінет міністрів України призначив тимчасового голову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: