Зеленський відповів, чому вирішив підписати закон про мобілізацію з 25 років

Читать на русском
ЗСУ потрібні молоді бійці, які мають кращу фізичну підготовку та швидше орієнтуються у нових технологіях, заявив Зеленський.
Фото: AP

Збройним силам України потрібні молоді бійці, які мають кращу фізичну підготовку та швидше орієнтуються у нових технологіях.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста Х'ю Декрипта щодо підписання закону про зниження призовного віку до 25 років.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

За його словами, зараз в Україні є потреба готувати нові підрозділи, які прийдуть на заміну тим військовим, які вже два роки стоять на фронті.

«Щоб це була адекватна заміна, людям потрібно тренуватися та знаходитися у серйозному фізичному стані. При всій повазі до наших воїнів, але ми говоримо про те, що є різниця між 25-річним воїном та 50-річним воїном. Це факт. На різних напрямках різні виклики, різна війна та різні технології», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що молоді люди потрібні ЗСУ, бо сама війна стала більш сучасною та технологічною.

«Це дуже важливо, особливо якщо йдеться про операторів безпілотників, кібербезпеку. Крім фізичної підготовки, про яку я вже говорив. Є безпілотники, морські дрони і таке інше. Ми повинні розуміти, що нове покоління орієнтується у технологіях швидше», – сказав президент.

Нагадаємо, що законопроєкт, який передбачає зниження призовного віку з 27 до 25 років, був підписаний Зеленським на початку квітня. Така зміна дозволить мобілізувати військовозобов'язаних чоловіків віком 25 та 26 років.

Раніше «Слово і діло» розповідало, на які категорії діляться громадяни щодо військового обов'язку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: